WORDPRESS: CUM AJUTĂ PERMALINK ȘI SLUG SEO

Cum poate Permalink și Slug să ajute SEO-ul site-ului dvs. web? Este foarte simplu, să vedem împreună care sunt aceste elemente.

Un link permanent este adresa web completă (URL) a unei pagini web. Are acest nume deoarece este o legătură permanentă și nu ar trebui să se schimbe atât timp cât această pagină web este publicată pe Internet. Acesta servește pentru a le spune cititorilor și motoarelor de căutare ce este pagina dvs. despre site-ul dvs. web.

Legăturile permanente pot avea până la 2083 de caractere, dar în scopuri SEO, cu cât sunt mai scurte, cu atât mai bine. Acestea sunt împărțite în două părți: domeniul site-ului web și slug.

Ce este un slug WordPress?
Un slug este partea URL-ului care identifică o anumită pagină de pe un site web într-un format simplu și ușor de citit; urmează întotdeauna linia de domeniu (/).

Într-o adresă URL, este partea care definește conținutul acelei pagini.

În timp ce lucrați la optimizarea SEO, veți auzi adesea oameni vorbind despre crearea unui slug bun pentru o pagină. Slug și permalink sunt adesea strâns asociate, deoarece slug face parte de fapt din permalink.

Folosind acest articol ca exemplu, legătura permanentă este „https://edcnet.ro/wordpress-cum-ajuta-permalink-si-slug-seo/”, iar slugul este doar ultima parte: „wordpress-permalink-slug-seo”.

Legătură permanentă, sfaturi SEO
La fel ca și conținutul site-ului dvs. web, legăturile permanente ar trebui să fie optimizate pentru SEO.

Acestea trebuie să fie scurte și descriptive și să conțină singurele informații necesare care descriu exact subiectul postării sau al paginii web.

Cel mai bine este să utilizați aceleași cuvinte cheie SEO pe care le-ați folosit pentru un titlu de pagină web. Astfel, motoarele de căutare au imediat o idee bună despre conținutul paginii. Acest lucru vă îmbunătățește, de asemenea, șansele de a vă clasa mai bine în rezultatele căutării pentru aceste cuvinte cheie.

Toate legăturile permanente ar trebui să fie minuscule, deoarece unele servere web gestionează literele majuscule diferit. Fiecare cuvânt din interior trebuie separat prin liniuțe (-).

Când lucrați la adresa URL potrivită pentru SEO, evitați să pierdeți spațiu valoros cu cuvinte cheie care nu adaugă valoare (articole, prepoziții etc.).

La fel, nu vă faceți griji cu privire la punctuație. Virgulele, punctele, ghilimelele și așa mai departe sunt caractere URL nevalide și vor fi eliminate automat.

Să începem cu HTTPS!
Securitatea legăturilor poate fi dedusă și din legătura permanentă: ar trebui să înceapă întotdeauna cu „HTTPS”. Acest lucru arată imediat că pagina este sigură, deoarece folosește protocolul de securitate HTTPS printr-un certificat SSL.

Toate informațiile trimise între serverul web și browser sunt apoi criptate: puteți rămâne în siguranță.

Pe toate planurile de găzduire EdcNet, certificatul SSL este gratuit prin pluginul Let’s Encrypt și puteți utiliza protocolul HTTPS pentru a vă face comerțul electronic sigur și vizibil pentru motoarele de căutare.

Permalink și WordPress
WordPress este cel mai popular CMS din lume până în prezent; a fost prima platformă care a folosit termenul „permalink” și a simplificat capacitatea de a personaliza structura URL pentru întregul site web.

Puteți modifica setările pentru linkuri în WordPress, trebuie doar să faceți clic pe fila de setări, apoi pe Permalink.

WordPress oferă utilizatorilor mai multe opțiuni pentru determinarea structurii legăturii permanente. Cea mai populară opțiune pentru majoritatea utilizatorilor este „Post Name”.

Cu această selecție, WordPress va folosi textul tastat pentru titlul paginii și îl va separa cu liniuțe.

Pe scurt, legăturile permanente sunt o caracteristică incredibil de utilă a WordPress. Acestea pot fi folosite pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, dar mai ales pentru a vă crește clasamentul în motoarele de căutare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA