Faceți backup unui site WordPress

Backup-ul WordPress al site-ului dvs. (atât fișierele, cât și baza de date) este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faceți pentru a evita pierderea iremediabilă a tuturor datelor.

Chiar dacă nimeni nu intenționează să fie spart sau serverul lor să se blocheze, este întotdeauna bine să aveți toate instrumentele de care aveți nevoie pentru ca proiectul dvs. să aibă o viață lungă, fericită și fără probleme.

Din fericire, există mai multe soluții, chiar gratuite, care vă permit să salvați totul: textele paginilor, articolele unui blog, mesajele, comentariile utilizatorilor etc.

Putem identifica 3 metodologii diferite:

Profitați de sistemul nostru de rezervă de găzduire.
Efectuați copii de rezervă manuale.
Backup prin pluginuri.
Să le analizăm pe rând:

  1. Backup WordPress prin găzduire (ALEGERE RECOMANDATĂ)
    Atunci când alegeți o găzduire web WordPress, printre diferitele aspecte pe care trebuie să le luați în considerare, unul dintre cele mai importante este cel inerent serviciului de backup pe care compania îl oferă.

Prin urmare, înainte de a face ceva, verificați dacă este inclus în pachetul pe care intenționați să îl achiziționați.

Gazduirea pe care am ales-o pentru Webipedia și pe care o recomandăm tuturor studenților noștri, și anume SiteGround oferă, chiar și în cel mai mic pachet, backupul zilnic.

Așadar, nu uitați să verificați și frecvența cu care se face backupul.

În mod logic, dacă backupul se face zilnic, avem avantajul că, dacă ar trebui să se întâmple ceva, vom avea cea mai recentă versiune de restaurat.

Dar fii atent! Un alt factor de luat în considerare este numărul de copii de rezervă păstrate.

În mod paradoxal, de fapt, dacă ar fi să avem o copie de rezervă zilnică și 3 copii de rezervă păstrate (înainte ca ultima să fie ștearsă), dacă am fi conștienți de o problemă care a apărut cu o săptămână înainte, nu am mai avea nicio modalitate de a pune site-ul în funcțiune.

Celălalt aspect important care mă determină să recomand o copie de rezervă făcută direct cu instrumentele planului de găzduire este faptul că, de obicei, aveți la dispoziție instrumente de recuperare foarte simple.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *