Eroare 404: ce înseamnă această pagină de eroare și când să o utilizați

Vi s-a întâmplat deja de multe ori: faceți clic pe un link, dar pagina la care vă referiți nu apare, dar o notificare care vă informează că resursa solicitată nu este disponibilă. Adesea vedeți mesajele de eroare „404 Not Found” sau „404 page not found”: în acest caz este un cod de stare HTTP clasic, care este trimis de serverul web al unui site browserului (numit în general client), de de unde a început solicitarea HTTP. Browserul returnează acest cod ca o pagină de eroare.

Un link care duce la o pagină care nu mai există se numește „link mort” (link mort) sau „link rupt” (link defect). Codul de stare HTTP este adesea abreviat cu „eroare 404”, „HTTP 404” sau „cod 404”. În acest articol, vă explicăm ce înseamnă acest mesaj și vă vom arăta cum să creați singur o pagină 404.

Cum se generează avertismentul „404 page not found”?
Eroarea clasică 404 apare atunci când conținutul unei pagini este șters sau mutat pe o altă adresă URL. Dar există și alte motive pentru care apare o pagină 404 în browserul dvs. Iată câteva exemple tipice pe scurt:

Adresa URL și conținutul acesteia (cum ar fi fișiere sau imagini) au fost șterse sau mutate (fără ca linkurile interne ale site-ului să fi fost adaptate).
A fost introdusă o adresă URL incorectă (de exemplu din cauza distragerii atenției), o legătură incorectă (de exemplu din cauza erorilor din cod) sau adresa este introdusă incorect în bara de adrese.
Serverul web responsabil pentru site nu rulează sau conexiunea este întreruptă.
Numele de domeniu introdus nu poate fi convertit la un IP în sistemul de nume de domeniu.
Numele de domeniu introdus nu mai există (mai).
Adesea linkurile moarte rămân moarte mult timp, deoarece managerii care au inserat linkul pur și simplu nu știu că conținutul legat a fost șters sau mutat. Acest lucru se referă în special la motoarele de căutare, unde site-urile care nu mai sunt disponibile sunt adesea găsite în rezultatele căutării (cel puțin nu la adresa indexată). Dar nici măcar blogurile sau portalurile de știri, care se leagă de o resursă, nu sunt adesea informați că pagina a fost ștearsă sau că i s-a dat o nouă adresă URL. Majoritatea operatorilor de site-uri nu își verifică în mod regulat linkurile externe și, ca rezultat, un link de lucru poate deveni cu ușurință un link mort.

Cum se rezolvă eroarea 404: ce pot face vizitatorii unui site?
O eroare 404 este rareori un motiv de bucurie, deoarece în timp ce navigați pe un site, nu vi se afișează conținutul dorit. Dar dacă apare pagina 404, nu înseamnă neapărat că informațiile căutate nu mai sunt disponibile pe pagină: uneori eroarea reală este găsită rapid și pagina web dorită poate fi deschisă în schimb. Deci, cum puteți rezolva eroarea „404 Not found”? Încercați aceste soluții una după alta în ordinea indicată:

Reîmprospătați pagina: este posibil ca codul 404 să apară doar din simplul motiv că pagina nu s-a încărcat corect. Puteți verifica rapid dacă acesta este motivul prin reîmprospătarea paginii, de exemplu folosind butonul corespunzător din browser sau apăsând tasta F5 de pe tastatură.
Verificați adresa URL: indiferent dacă ați introdus manual adresa URL în bara de adrese sau ați făcut clic pe un link pentru a accesa o pagină, erorile pot fi ușor găsite în adresa URL. Prin urmare, ar trebui să verificați calea indicată pe site, deoarece este posibil ca persoana care a introdus linkul să fi introdus incorect adresa URL. Pe lângă modul în care a fost scrisă adresa, inserarea incorectă a barelor sau neinserția lor poate provoca și mesaje de eroare. Cu toate acestea, acest lucru poate fi înțeles numai dacă sunt atribuite adrese URL curate (adică adrese URL intuitive), deoarece cuvintele clar lizibile sunt utilizate în indicația căii în loc de abrevieri de neînțeles.
Reveniți la structura folderului site-ului: dacă de exemplu o adresă URL cu structura example.com/folder1/folder2/folder3 returnează o eroare 404, puteți vedea în folderul stocat (în exemplul nostru: example.com/folder1/folder2) dacă pagina solicitată este legată de aceasta cu un link; pentru aceasta pur și simplu ștergeți ultimul folder indicat în adresa URL introdusă în bara de adrese. S-ar putea, de asemenea, ca pagina pe care o căutați să aibă un nou link către care să vă întoarceți de la pagina superordonată. Dacă rămâneți blocat, puteți căuta din nou informații și linkuri în folderele superioare ale paginii web solicitate. Dacă nu aveți noroc și ați revenit în cele din urmă la pagina principală, încercați din nou următoarea metodă.
Utilizați funcția de căutare pe site: Multe site-uri oferă o funcție de căutare pe pagina principală. Astfel, introducând unul sau mai multe cuvinte cheie, puteți găsi pagina dorită.
Utilizați un motor de căutare: aveți în continuare posibilitatea de a căuta un site bazându-vă pe motorul dvs. de căutare de încredere. Dacă pagina dorită există în continuare, veți putea de multe ori să o găsiți introducând domeniul site-ului și cuvintele cheie legate de tema căutată.
Ștergeți memoria cache și cookie-urile browserului: dacă puteți deschide pagina de pe un alt dispozitiv și eroarea 404 apare întotdeauna numai pe un anumit computer, atunci eroarea poate depinde de browser. Dacă ștergeți memoria cache a browserului și cookie-urile site-ului deschis, pagina va putea fi găsită ulterior și pe acest dispozitiv.
Contactați managerul site-ului: dacă diferitele proceduri indicate nu au condus la niciun rezultat, aveți doar posibilitatea de a contacta direct managerii site-ului.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *