Cum se alege un server dedicat

Cei care aleg un server dedicat au nevoie de o mașină complet gestionabilă, cu multă putere de calcul. O mașină dedicată trebuie aleasă, în primul rând, pe baza funcției sale de a îndeplini.
De exemplu, dacă utilizatorul trebuie să gestioneze un site sau mai multe site-uri cu trafic ridicat, el trebuie să prefere neapărat o soluție dedicată unui simplu VPS sau serviciu de găzduire web, adecvat pentru o sarcină de lucru mai mică.

Serverele dedicate sunt o alegere excelentă și necesară chiar dacă utilizatorul trebuie să instaleze un anumit hardware, cum ar fi o placă de sunet, pentru gestionarea unui software VoIP.

Prin urmare, utilizatorul va trebui să proporționeze fiecare componentă a serverului său dedicat cu cantitatea de muncă pe care aceasta va trebui să o suporte. Elementele cheie care trebuie luate în considerare atunci când alegeți un server dedicat vor fi:

Procesor
Inima serverului dedicat. Este un parametru foarte important, dar în 90% din cazuri este prea puternic pentru ceea ce face serverul. Puterea procesorului este importantă atunci când găzduiești CMS și server de jocuri pentru jocuri online.

RAM
Cantitatea de Ram trebuie să fie proporțională cu cantitatea de date care trebuie stocate. Serviciile care necesită de obicei cantități mari de RAM sunt legate de gestionarea bazelor de date.
HARD DISK
Spațiul este ales în principal în raport cu ceea ce va fi găzduit pe server și sistemul de operare care va fi utilizat. Activitățile care necesită mai mult spațiu sunt, de obicei, site-uri de prezentare cu numeroase imagini sau videoclipuri sau baze de date cu multe produse.
Latime Banda
Lățimea de bandă nu este altceva decât viteza cu care datele sunt schimbate de la / către internet. Serverele web nu consumă, în general, multă lățime de bandă, dar alegerea trebuie făcută întotdeauna în raport cu tipul de serviciu care trebuie oferit. De exemplu, site-urile cu trafic mare sau care furnizează servicii de streaming video și audio vor necesita o lățime de bandă mare pentru a funcționa corect.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *