Servere Dedicate Romania – EdcNet

Câte și ce caractere poate avea un domeniu?

Doriți să deschideți un site web și trebuie să cumpărați hosting care vă poate găzdui munca. În plus, ai nevoie de un nume care să răspundă nevoilor mărcii tale. Aici apare curiozitatea: câte personaje poate avea un domeniu web? Răspunsul de bază este destul de simplu.

câte caractere poate avea un domeniu web
Cum se alege un domeniu?
Pentru a alege un domeniu de calitate trebuie să vizezi 4 linii mari: numele trebuie să fie ușor de reținut, pronunțat, scris și dictat. Aceasta înseamnă că, în principiu, simplitatea și concizia sunt piloni esențiali. Dar nu toată lumea are aceleași nevoi.

Adesea mai ai nevoie de câteva litere pentru a adăuga valoare comunicării tale. Pentru aceasta este util să înțelegem câte caractere poate avea un domeniu și care litere pot fi folosite.

Câte caractere poate avea un domeniu
Argumente

Câte caractere poate avea un domeniu
Caracterele accentuate din domeniu: posibil?
Ce caractere pot folosi în domenii
Nume domeniu: cum să începi și să termini
Cum alegeți domeniul site-ului dvs. web?
Câte caractere poate avea un domeniu de internet? Depinde de extensia pe care o alegeți.

Conform domeniului național sau generic de nivel superior) puteți avea un anumit număr de glume. Regula de bază? Un domeniu .it poate avea între 3 și 63 de caractere în text. Pentru celelalte extensii principale, cum ar fi .com, avem minimum 2 și maximum 63 de caractere, cu excepția celor din extensii. Cu toate acestea, valorile minime sunt diferite și se pot modifica în funcție de domeniu. Pentru a clarifica, am rezumat principalele reguli din acest tabel.

Domeniul minim minim
.RO 63 3
.PRO 63 4
.COM 63 2
.EU 63 2
După cum puteți înțelege, rezumatul este clar: maximul este același pentru toată lumea și valoarea minimă a caracterelor domeniului variază. Numerele nu includ extensia.

Pentru a afla mai multe: cum să creați un domeniu de nivel trei

Caracterele accentuate din domeniu: posibil?
Da, de câțiva ani puteți înregistra identitatea site-ului principal cu caractere accentuate. Acest lucru este posibil datorită codificării Punycode, dar rețineți întotdeauna limita practică: puteți face utilizatorii să-și amintească un nume de domeniu cu accent?

Ce caractere pot folosi în domenii
Numărul de litere nu este singura limitare, trebuie să urmați și o serie de pași referitori la tipul de font utilizat. Combinațiile valide includ toate literele alfabetului (a-z), numerele (0-9) și minusul care acționează ca o liniuță. Numele de domenii nu pot conține spații și toate semnele de punctuație, iar utilizarea literelor mari și mici este irelevantă.

Nume domeniu: cum să începi și să termini
Există reguli pentru atacarea și închiderea șirului? Nimic frapant, dar există o oarecare impozitare. În primul rând, este imposibil să începi sau să termini cu simbolul minus.

Mai mult, pentru domeniile .it, nu este permisă înregistrarea domeniilor cu xn-- în primele patru caractere. Cele .eu prevăd că cratima nu este inserată în prima, a treia, a patra sau ultima poziție.

De citit: diferența dintre domeniu și găzduire

Cum alegeți domeniul site-ului dvs. web?
Nu este ușor să alegeți un nume de domeniu gratuit, vă este întotdeauna frică să ignorați cea mai bună soluție. În realitate, aceasta este o alegere decisivă, dar totuși necesară. Important este să urmărești întotdeauna simplitatea și claritatea. Adevărat, puteți utiliza mai multe litere într-un singur domeniu.

Dar nu trebuie să le folosiți pe toate: căutați sinteza și simplitatea fără a pune în pericol claritatea vreodată. Pentru a comunica bine începeți cu numele domeniului. Ați ales-o deja?